- پایگاه خبری تحلیلی بروجن سلام - https://borujensalam.ir -

احیای تالاب‌ دهنو پس از ۲ دهه خشکیدگی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بروجن سلام ،سعید یوسف‌پور صبح دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد با اشاره به هدایت رواناب‌های فصلی به تالاب دهنو و احیای این تالاب، اظهار کرد: در سال جاری بودجه موردنیاز برای انجام مطالعات و احیای این تالاب تأمین شده است.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: در سال ۱۳۹۰ عملیات احیا تالاب گندمان در پنج فاز آغاز شد که این روند همچنان ادامه دارد و در امسال نیز فاز پنجم آن آغاز شد همچنین سال گذشته در تالاب گندمان برج پرنده‌نگری افتتاح شد.

وی ادامه داد: طی دو سال گذشته پنج گونه پرنده جدید در تالاب گندمان به ثبت رسیده است که یک ظرفیت مناسب برای گردشگری پایدار در چهارمحال و بختیاری است

یوسف پور با اشاره به آبگیری تالاب دهنو پس از ۲۰ سال خشکیدگی به عنوان یکی از برنامه‌های مهم سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: این تالاب به دلیل شرایط ویژه زیست‌بومی، کنترل روان‌آب‌های سطحی و ظرفیت‌های ارزشمند گردشگری طبیعی دارای اهمیت است و به صوررت فصلی احیا شده است.

به گفته وی، در راستای احیای این تالاب‌ در مرحله نخست با کمک جوامع محلی و دستگاه‌های مرتبط با ایجاد کانال انتقال آب، روان‌آب‌های فصلی رودخانه جهانبین به این تالاب هدایت و تالاب پس از ۲۰ سال خشکیدگی احیا شد.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته در شهرکرد مجموعاً ۴۳ روز هوای پاک و ۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس وجود داشت و این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می‌آید.

وسف‌پور در ادامه افزود: در مناطق جنگلی سبز کوه و هلن قاچاق چوب انجام می‌شود، می‌توان گفت قاچاق چوب از طریق خودروهای سبک صورت می‌گیرد که موضوعی جدی است.

وی بیان کرد: تعداد دستگیرشدگان شکار و صید، تخریب اراضی، بوته‌کنی و علوفه چینی در سال گذشته ۴۶۷ نفر و امسال تاکنون ۶۷ نفر گزارش شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری همچنین خاطرنشان کرد: کارخانه خمیر مایه ناغان از بسیاری از تعهدات خود عدول کرده و مدتی تعطیل و چندین ماه پلمب شد، اکنون پایان تیرماه آخرین فرصت برای انجام اقدامات لازم است در غیر این صورت و در صورتی که گامی برداشته نشود این کارخانه تعطیل خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه محیط زیست و طبیعت با دو چالش مواجه است، گفت: چرای دام غیرمجاز و مازاد بر ظرفیت در مراتع موجب از بین رفتن گونه‌های گیاهی، فرسایش خاک و از بین رفتن مراتع شده است، البته روزی فرا می‌رسد که جایی برای چرای دام در استان وجود نخواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری بیان کرد: چالش دیگر بحث پسماند بوده که می‌توان گفت در استان مدیریت پسماند اولویت نیست و شرایط مدیریت پسماند شهری و روستایی نامطلوب و در برخی مناطق فاجعه بار است، کما اینکه طرح مدیریت اجتماعی پسماند یعنی تفکیک زباله از مبدأ اجرا شد و راهی جزء اجرای این طرح وجود ندارد