امروز

جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳

  ساعت

۰۲:۰۷ قبل از ظهر

سایز متن   /

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بروجن سلام ،سعید یوسف‌پور صبح دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد با اشاره به هدایت رواناب‌های فصلی به تالاب دهنو و احیای این تالاب، اظهار کرد: در سال جاری بودجه موردنیاز برای انجام مطالعات و احیای این تالاب تأمین شده است.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: در سال ۱۳۹۰ عملیات احیا تالاب گندمان در پنج فاز آغاز شد که این روند همچنان ادامه دارد و در امسال نیز فاز پنجم آن آغاز شد همچنین سال گذشته در تالاب گندمان برج پرنده‌نگری افتتاح شد.

وی ادامه داد: طی دو سال گذشته پنج گونه پرنده جدید در تالاب گندمان به ثبت رسیده است که یک ظرفیت مناسب برای گردشگری پایدار در چهارمحال و بختیاری است

یوسف پور با اشاره به آبگیری تالاب دهنو پس از ۲۰ سال خشکیدگی به عنوان یکی از برنامه‌های مهم سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: این تالاب به دلیل شرایط ویژه زیست‌بومی، کنترل روان‌آب‌های سطحی و ظرفیت‌های ارزشمند گردشگری طبیعی دارای اهمیت است و به صوررت فصلی احیا شده است.

به گفته وی، در راستای احیای این تالاب‌ در مرحله نخست با کمک جوامع محلی و دستگاه‌های مرتبط با ایجاد کانال انتقال آب، روان‌آب‌های فصلی رودخانه جهانبین به این تالاب هدایت و تالاب پس از ۲۰ سال خشکیدگی احیا شد.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته در شهرکرد مجموعاً ۴۳ روز هوای پاک و ۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس وجود داشت و این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می‌آید.

وسف‌پور در ادامه افزود: در مناطق جنگلی سبز کوه و هلن قاچاق چوب انجام می‌شود، می‌توان گفت قاچاق چوب از طریق خودروهای سبک صورت می‌گیرد که موضوعی جدی است.

وی بیان کرد: تعداد دستگیرشدگان شکار و صید، تخریب اراضی، بوته‌کنی و علوفه چینی در سال گذشته ۴۶۷ نفر و امسال تاکنون ۶۷ نفر گزارش شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری همچنین خاطرنشان کرد: کارخانه خمیر مایه ناغان از بسیاری از تعهدات خود عدول کرده و مدتی تعطیل و چندین ماه پلمب شد، اکنون پایان تیرماه آخرین فرصت برای انجام اقدامات لازم است در غیر این صورت و در صورتی که گامی برداشته نشود این کارخانه تعطیل خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه محیط زیست و طبیعت با دو چالش مواجه است، گفت: چرای دام غیرمجاز و مازاد بر ظرفیت در مراتع موجب از بین رفتن گونه‌های گیاهی، فرسایش خاک و از بین رفتن مراتع شده است، البته روزی فرا می‌رسد که جایی برای چرای دام در استان وجود نخواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری بیان کرد: چالش دیگر بحث پسماند بوده که می‌توان گفت در استان مدیریت پسماند اولویت نیست و شرایط مدیریت پسماند شهری و روستایی نامطلوب و در برخی مناطق فاجعه بار است، کما اینکه طرح مدیریت اجتماعی پسماند یعنی تفکیک زباله از مبدأ اجرا شد و راهی جزء اجرای این طرح وجود ندارد

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی